A változás törvénye: barát, vagy ellenség

És hogy melyik, az csak rajtad múlik.De lépjünk egyet vissza! Mi a változás törvénye egyáltalán? Az egyszerű megfigyelés szavakba öntése, hogy a dolgok – kevés kivételtől eltekintve – folyamatosan változnak: javulnak, vagy romlanak, de sosem stagnálnak. Nincs ez másként az emberi kapcsolatokkal sem.

A nemesfémek ellenállnak a változásnak, ezért belőlük készültek azok a tárgyak, amelyek az ember által állandósítani vágyott minőségeket ábrázolnak: isteni személyek szobrai, a mértékegységek, például a “kilogramm” etalonjai, de a szerelem záloga: a jeggyűrű is – mind a romolhatatlanságot és változatlanságot jelképezik. Egy gond van: mindegyik hogy halott. Vagyis élettelen anyag csupán.

Mozgás, lüktetés, áramlás, anyag és energiacsere, nomeg vágyak, szándékok és érzelmek nélkül könnyű változatlannak lennie a holt tárgyaknak!

A kapcsolataink viszont élnek, és mi is bennük élünk. A kérdés csak az: épp hogyan?

Az öröklét vágyása aranyszobrokba öntve: holt anyag
Az “1 kilogramm” etalonja nagy tisztaságú szilíciumból készült: holt anyag
Az örök hűség és szerelem jelképei is aranyból vannak, ami szintén holt anyag

Te viszont élsz, de hogyan élsz?

Milyennek érzed az életed minőségét általában?

És a saját magadhoz fűződő viszonyodat, benne például az önértékeléssel, vagy azzal, ahogyan nehéz időszakokban bánsz magaddal?

Hát a legfontosabb emberi viszonyaid állapotát mindent egybevetve milyen színvonalúnak tapasztalod? Például azt, ahogyan egy átlagos hét, vagy hónap leforgása alatt bántok egymással?

Melyek azok a változók, amelyek épp javulóban, és melyek azok, amik épp romlóban vannak? És mindez hogyan hat az összképre?

Egy kapcsolat egészsége, – csak úgy mint a benne résztvevők egészsége is sok tényező harmóniáján múlik. Ha nem vagy teljesen elégedett az életeddel, magaddal, vagy a kapcsolataid minőségével, akkor biztos, hogy egy, vagy több kritikus tényező valamiféle beavatkozásra vár, ami javítana az állapotán. De pontosan melyik, vagy melyek azok?

Ha erre nem tudsz magabiztos választ adni, az teljesen normális. E tényezők többsége ugyanis természeténél fogva láthatatlan, vagy a jelentős információs zajába keveredve egyszerűen elsikkad a szellemi, vagy fizikai látóteredben.

Ha szeretnél jobban rálátni ezekre, akkor készítsd el a lélektükröd, aztán egyszerűen pillants bele, tegyél a kritikus tényezők állapotának javulásáért, és légy ura a változásnak!

Így lesz a változás törvénye a barátod, és nem az ellenséged.

Hozzászólás

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close